Боти винайшли власну мову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боти винайшли власну мову

Технології&Авто
1924
Вміщені у віртуальний світ боти створили власну мову з нуля, щоб полегшити комунікацію і з більшою легкістю виконувати завдання. Розробку представили експерти лабораторії OpenAI, заснованої Ілоном Маском і Семом Альтманом.
Дослідники з лабораторії OpenAI спроектували віртуальний світ, в який помістили програмних ботів. Вони мали виконувати різні завдання, наприклад, пересуватися з однієї точки в іншу. В результаті боти самостійно виробили свою сигнальну систему — подібність мови, що допомагало їм в комунікації один з одним, а також сприяло ефективному виконанню завдання.
Керівник дослідження та експерт з робототехніки Ігор Мордач використав метод навчання з підкріпленням, також відомий як метод проб і помилок. У такому експерименті боти намагаються орієнтуватися у світі і застосовують для цього різні тактики. В процесі вони розуміють, які прийоми працюють, а які — ні. Все, що допомагає їм досягти мети, сприймається як корисний прийом, і боти починають використовувати його все частіше і частіше. Власна мова в даному випадку виконує роль такого найкоротшого шляху до мети, яким боти охоче користуються.
Мовна система ботів поки далека від справжньої людської мови. Боти просто присвоюють випадкові знаки один одному, навколишнім об’єктам і найпростішим концепціям, з якими взаємодіють, наприклад, поняттями «ходити» і «дивитися». Проте це вже, безсумнівно, мова, нехай і примітивна. З часом мова ботів стане складнішою, і її можна буде перекладати на яку-небудь із людських мов, повідомляє WIRED.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас