Норвежці вирощуватимуть лосось в спеціальних установках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвежці вирощуватимуть лосось в спеціальних установках

Світ
1105
Виробники лосося з Норвегії будуть вирощувати лосось в спеціальних 44-метрових установках яйцевидної форми, щоб захистити свою продукцію від лососевих вошей.
Також за допомогою цих установок норвезький уряд має намір боротися з відходом риби і браком відповідних локацій для нересту.
Проект вже отримав ліцензію міністерства рибальства Норвегії. Ідею підтримав провідний норвезький виробник морепродуктів Marine Harvest і норвезька рибна ферма SalMar, чий супертанкер дозволить вирощувати рибу на глибині, де лососева воша не може вижити.
Зростання популяції лососевих вошей є однією з найбільших проблем на лососевих фермах. Ситуація ускладнюється тим, що паразити, що поселяються на шкірі і зябрах лососів, виробляють стійкість до хімікатів, якими їх труять.
Норвезькі виробники стали переходити від хімічної обробки до механічних засобів – промивають рибу прісною або нагрітою до 30° C водою і обробляють її м’якими щітками, що допомагає в боротьбі з паразитами, але призводить до збільшення рівня смертності риб.
На думку більшості норвезьких виробників, знадобиться не менше шести років, щоб лососеві воші перестали бути проблемою для галузі. Доти норвезький уряд продовжить суворо регулювати галузь шляхом обмеженої видачі ліцензій на розведення риби.
Виробники визнають, що таке регулювання є вигідним для виробництва. За словами виконавчого директора компанії Marine Harvest Альф-Хельге Аарског, “коли ви маєте справу з біологією, суворий контроль дуже необхідний”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас