МАУ хоче сплатити лише шосту частину боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ хоче сплатити лише шосту частину боргу

Фондовий ринок
1251
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”, яка заборгувала перед державою майже 300 мільйонів гривень, хоче укласти з Мінінфраструктури мирову угоду.
Про це “Центру протидії корупції” повідомив міністр Володимир Омелян.
За словами Омеляна, борг МАУ перед Державним фондом фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях збільшився до 295,5 млн гривень.
Тобто з 1 січня 2014 року МАУ стягувала з кожного пасажира збір з відповідним цільовим призначенням, але до Фонду ці кошти не перераховувала. Цей збір може побачити в своєму квитку кожний пасажир, який літав МАУ (подивитися квиток).
МАУ пропонує вирішити спір з державою підписанням мирової угоди. Але компанія пропонує погасити всього 47 млн гривень, а не всю суму боргу”, – повідомляє Омелян. За його словами, міністерство не буде приймати таку пропозицію авіакомпанії.
Він також додав, що з березня 2016 року МАУ припинила стягувати з пасажирів цей збір у вигляді коду UD, проте квитки дешевшими не стали, адже компанія прописала стягнення цих коштів з пасажирів в інші статті платежів.
Нагадаємо, в листопаді детективами було підготовлено підозру трьом особам – екс-керівнику Державіаслужби Денису Антонюку, президенту та головбуху МАУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас