В Сбербанку пояснили, як мають намір продовжувати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Сбербанку пояснили, як мають намір продовжувати роботу

Фондовий ринок
2369
Санкції, введені РНБО України стосовно українських банків з російським державним капіталом, не зроблять впливу на інтереси клієнтів Сбербанку, запевняє правління фінустанови.
“Ліквідні активи і кредитний портфель банку на сьогодні – понад 60 млрд грн, що майже в чотири рази перевищує депозитний портфель із коштами українських фізичних і юридичних осіб на рівні 15,9 млрд грн, забезпечує виконання банком зобов’язань перед клієнтами”, – пояснив Сбербанк.
Згідно із заявою, банк має ресурси для продовження роботи. Проте, як повідомлялося, фінустанова вже вводила обмеження для клієнтів, у тому числі блокувалися видаткові операції з кредитними картками.
Крім того, банк повідомив, що вживає заходів для якнайшвидшої ліквідації “наслідків протиправних дій з боку третіх осіб з блокування головного офісу банку”.
Нагадаємо, 15 березня Національний банк України (НБУ) запропонував заборонити банкам з державним російським капіталом виводити кошти за межі країни. Сьогодні президент Петро Порошенко ввів ці санкції в дію.
Під санкції потрапили Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк і VS Bank. При цьому введення санкцій передбачає заборону на будь-які операції на користь материнських банків, у тому числі надання міжбанківських кредитів, депозитів, купівля цінних паперів, заборона виплат дивідендів та інші операції.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас