Шведські студенти випустять електромобіль за $22 тисячі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведські студенти випустять електромобіль за $22 тисячі

Технології&Авто
873
Студенти зі Швеції, які зібрали $1,3 млн на створення двомісного електромобіля, привернули увагу німецького концерну Siemens. В рамках партнерства сторони мають намір вже з 2018 року випускати по 50 тисяч бюджетних електрокарів щорічно.
Стартап Uniti Sweden, створений студентами, планує зайнятися виробництвом двомісного 400-кілограмового електромобіля L7e, який оснащений електродвигуном потужністю 15 кВт і може розвивати максимальну швидкість 130 км/год. На одному заряді акумуляторної батареї він здатний проїхати 150 км. Цікава деталь: система управління L7e більше нагадує wii-контролер, ніж рульове колесо.
Презентація новинки, створеної з композитних матеріалів, відбудеться в кінці 2017 року, виробництво буде розгорнуто в наступному році, а перші постачання заплановані на початок 2019 року. Планується, що вартість одного електрокара складе близько $22 тисяч, тоді як у Швеції ціна популярного мініавтомобіля Smart з електродвигуном — не менше $23 тисяч.
Генеральний директор Uniti Sweden Льюїс Хорн говорить, що угода з Siemens дає його компанії «можливість не тільки розробити екологічно чистий автомобіль, але і виробляти його без шкоди для навколишнього середовища у великих обсягах». Ола Янсон з Siemens Industry Software заявив, що з нетерпінням очікував партнерства між «дуже старою, стабільною, але все ж інноваційною компанією» і шведським стартапом, команду якого представляють «молоді, інноваційні люди», уява яких не обмежена багаторічним досвідом роботи в індустрії.
Амбіції студентського стартапу проявляються в період великої активності на стику традиційного автопрому і сфери високих технологій, коли багато компаній, як старі, так і нові, займаються розробкою екологічно чистих автомобілів, напівавтономних систем управління і повністю самокерованих машин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас