В Україні вдосконалили роботу рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вдосконалили роботу рейтингових агентств

Казна та Політика
190
НКЦПФР схвалила проект Положення про порядок проведення конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств та порядок ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств.
Як повідомили у відомстві, нове Положення встановлює вимоги до інформаційного повідомлення (оголошення) про конкурс з визначення уповноважених рейтингових агентств, конкурсну комісію з проведення конкурсу, порядок і умови участі в конкурсі, порядок проведення конкурсу, розгляд спорів тощо.
Крім того, нормативно-правовим актом встановлюються вимоги щодо ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств, зокрема склад інформації Державного реєстру, порядок внесення змін до Державного реєстру, порядок виключення уповноваженого рейтингового агентства з Державного реєстру, видачі дубліката свідоцтва, порядок отримання інформації про рейтингове агентство з Державного реєстру.
НКЦПФР також схвалила зміни до Правил визначення уповноваженим рейтинговим агентством рейтингової оцінки за Національною рейтинговою шкалою.
Змінами встановлюється, що уповноважене рейтингове агентство, крім іншого, має проявляти і усувати будь-які існуючі або потенційні конфлікти інтересів, які можуть впливати на роботу і висновки його рейтингових аналітиків, працівників і будь-яких інших фізичних осіб, послугами яких користується рейтингове агентство, або які залучені в процес присвоєння кредитних рейтингів або стверджують кредитні рейтинги. Також в організаційній структурі рейтингового агентства з’явиться нова одиниця – рейтинговий комітет.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас