Королева Британії дозволила Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королева Британії дозволила Brexit

Світ
557
Прем’єр країни Тереза ​​Мей отримала право розпочати переговори про вихід з ЄС.
Королева Великобританії Єлизавета II схвалила законопроект про запуск процедури Brexit.
Схвалення королевою законопроекту дає можливість прем’єр-міністру країни Терезі Мей застосувати 50 статтю Лісабонського договору про вихід з Євросоюзу.
Відповідно до ст. 50 Лісабонського договору, ініціювання країною процедури виходу з Євросоюзу дає старт переговорам про терміни і умови цієї процедури.
Як відомо, 1 лютого британська Палата громад (нижня палата парламенту країни. – Ред.) прийняла законопроект про Brexit в другому читанні. Голосування парламентарії провели після скандального рішення Верховного суду Британії, який постановив, що уряд країни не має права приймати рішення про вихід з Євросоюзу без рішення парламенту, оскільки такий крок нібито спричинить зміни в британському законодавстві, що є прерогативою саме парламенту.
14 березня верхня палата парламенту Британії – Палата лордів – теж підтримала законопроект про вихід Туманного Альбіону зі складу ЄС.
Нагадаємо, 23 червня 2016 року у референдумі більш ніж половина британців підтримали вихід країни з ЄС. Результати плебісциту спричинили відставку уряду Девіда Кемерона. Після цього Девід Девіс, який став головою міністерства у справах Brexit в новому кабміні Мей, називав орієнтовний термін виходу з ЄС – кінець 2018 або початок 2019 року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас