Єврокомісія схвалила виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги

Казна та Політика
1051
Європейська комісія схвалила виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.
“Європейська комісія від імені ЄС сьогодні (в четвер) прийняла рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги, сума якого становить 600 млн євро”, – сказано в ньому.
В результаті цієї виплати загальна макроекономічна допомога, яку ЄС поширить на Україну з 2014 року, досягне 2,81 млрд євро, що є найбільшим обсягом макроекономічної допомоги, наданої ЄС будь-якій країні, яка не входить в ЄС.
Відзначається, що Україна значною мірою виконала взяті на себе політичні зобов’язання, погоджені з ЄС, для другого платежу з макроекономічної допомоги.
“Україна виконала чудову роботу зі стабілізації та реформування своєї економіки, незважаючи на збройний конфлікт, що розгортається. Ми хочемо бачити позитивну тенденцію триваючих в Україні реформ.
З виплатою сьогоднішнього другого платежу в 600 мільйонів євро ЄС підтверджує свою давню прихильність підтримці України в її зусиллях з підтримки стабільності і забезпечення економічного відновлення”, – цитує прес-служба віце-президента Єврокомісії з питань євро- та соціального діалогу Валдіса Домбровскіса.
У повідомленні сказано, що кошти надійдуть Україну орієнтовно в кінці березня або на початку квітня.
Як повідомлялося, раніше ЄС називав скасування мораторію на експорт необроблених лісоматеріалів однією з умов для надання другого траншу макрофінансової допомоги 600 млн євро.
9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла законопроект, яким на 10 років заборонила експорт необроблених лісоматеріалів: деревних порід (крім сосни) – з 1 листопада 2015 року, деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас