Робомобілі за 5 років позбавлять роботи 4 млн водіїв в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі за 5 років позбавлять роботи 4 млн водіїв в США

Технології&Авто
687
Безпілотні автомобілі залишать без роботи велику кількість транспортних службовців в США, говориться в новому дослідженні. У цих умовах уряду варто задуматися про введення БОД, але тільки для тих, хто постраждав від роботизації.
У дослідженні вашингтонського Центру рішень в глобальній політиці вказується, що автоматизація вантажоперевезень, громадського транспорту і таксі залишить без роботи 4 млн американців в найближчі 5 років. У цій ситуації експерти чекають від держави допомоги в боротьбі з соціальними наслідками змін на ринку праці. У дослідженні пропонується створення центрів з перекваліфікації, забезпечення соціальних потреб, які втратили роботу, і наділення їх мінімальним пакетом медичних гарантій.
Як рішення експерти також називають щось на зразок БОД, але в зміненій формі: фіксований дохід пропонується виплачувати виключно тим, кого замінили роботи – свого роду страховка від «повстання машин».
Автоматизація несе з собою чимало переваг: економічність, ефективність, безпеку та екологічні стандарти, але паралельно з цим серед наслідків може бути зростання безробіття, яке торкнеться в першу чергу найбільш незахищені і неосвічені верстви суспільства. У звіті говориться, що 93% водіїв не закінчували коледж – це в основному білі чоловіки середніх років. Для них зміна виду діяльності може виявитися важким випробуванням, в результаті на вулиці опиниться велика кількість працездатного населення. Це в свою чергу ніяк не сприяє соціальній стабільності.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас