Ілон Маск вирішить проблеми енергетики Південної Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск вирішить проблеми енергетики Південної Австралії

Світ
137
Після енергетичної кризи в Південній Австралії у вересні, коли теплова хвиля залишила без електрики понад 80,000 будинків, а найбільший ураган призвів до відключення енергії по всьому штату, генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск повідомив, що компанія може вирішити проблему за допомогою акумуляторного заводу всього за 100 днів.
За 100 днів або безкоштовно
Ілон Маск пообіцяв покласти край енергетичній проблемі, побудувавши акумуляторну систему зберігання енергії за 100 днів, якщо Tesla не впорається за цей період, вони передадуть об’єкт державі безкоштовно. Ця заява була зроблена у відповідь гендиректору Atlassian Майку Кеннон-Бруксу, який в Twitter запитав Маска про те, наскільки він серйозний у своїй пропозиції.
Брукс також запропонував забезпечити фінансування та інші угоди, якщо Маск гарантує, що система буде побудована за 100 днів.
Віце-президент з енергетичних продуктів Ліндон Рів підтримав Маска і повідомив, що ця система дозволить уникнути відключень електроенергії в майбутньому, які регулярно відбуваються в Південній Австралії.
Рів також додав, що акумуляторна система зберігання енергії може бути створена всього за 100 днів і зазначив нещодавній успіх компанії у вирішенні проблеми витоку метану на газовому піку в Каліфорнії.
Минулого тижня в Австралії компанія Tesla просувала свої акумуляторні батареї Powerwall 2 і Powerpack 2.
Прем’єр-міністр Австралії відкритий до співпраці
Після заяви Ілона Маска прем’єр-міністр Південної Австралії Джей Уетерілл прокоментував пропозицію гендиректора Tesla, заявивши, що вони займаються цим питанням.
Незабаром після цього прем’єр-міністр Австралії Малкольм Турнбулл подякував Ілону Маску за «відмінне детальне обговорення» в годинній бесіді із засновником Tesla. Прем’єр-міністр відомий своїм прагненням до дослідження і тестування технологічних можливостей для збільшення зберігання електроенергії.
За повідомленнями, Тернбулл звернувся за юридичною консультацією щодо енергетичного плану для Південної Австралії після того, як міністр навколишнього середовища і енергетики Джош Фрайденберг попередив, що енергетичний план підвищить ціну на електроенергію в інших штатах.
Ілон Маск вирішить проблеми енергетики Південної Австралії
Наразі Tesla має всі шанси виграти цю угоду, незважаючи на величезну конкуренцію серед інших виробників акумуляторних батарей і навіть серед місцевих постачальників. Влада Південної Австралії веде активний пошук нового джерела електрики через проблеми і відключення живлення, особливо минулого року.
Зараз влада шукає нового постачальника і когось, хто б зміг надавати відновлювану енергію, чому повністю відповідає Tesla. Однак влада Південної Австралії повинна вирішити, чи буде надходити фінансування від приватних інвесторів.
Щоб отримувати більше новин, підписуйтесь на Trade12 Ми пропонуємо щоденну інформацію про Форекс, фондові ринки, сировинні товари й економіку.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас