Брюссель змусив "Газпром" підкорятися, поки що - Politico — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брюссель змусив "Газпром" підкорятися, поки що - Politico

Енергетика
449
Комісія заявила, що м’якого ставлення до російської компанії досить, щоб змінити її поведінку.
“Газпром” має намір уникнути антимонопольного розслідування ЄС і штрафу, завдяки угоді, про яку оголосив у понеділок. Але це станеться тільки після радикальних поступок, які всього кілька років тому здавалися неймовірними. Заради врегулювання спору, Росія відмовилася від своєї позиції, що “Газпром” як підконтрольна Кремлю компанія не може підкорятися правилам конкуренції в ЄС.
Замість цього “Газпром” погодився внести істотні зміни в історично сформований процес ведення бізнесу в Центральній і Східній Європі, і підкорився правилам ЄС – і навіть надав свої контракти на перевірку агентам ЄС. “Ми вважаємо, що зобов’язання “Газпрому” відкриють можливості для вільного потоку газу в Центральну і Східну Європу за конкурентними цінами”, – сказала Маргрете Вестагер, комісар ЄС з питань конкуренції.
І вона докладала всіх зусиль, щоб підкреслити, що будь-яке невиконання умов угоди швидко призведе до штрафів для компанії на мільярди євро.
Цього як і раніше недостатньо для найзатятіших критиків газового гіганта в деяких країнах Центральної і Східної Європи, які хотіли, щоб компанію покарали болючими штрафами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас