«Економісти недооцінюють темпи автоматизації - Банк Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Економісти недооцінюють темпи автоматизації - Банк Англії

Технології&Авто
738
Деякі прогнози говорять про те, що 15 млн британців і 80 млн американців можуть втратити роботу через автоматизацію. Однак економісти і аналітики поки що схильні недооцінювати темпи четвертої промислової революції. Про це попереджають співробітники Банку Англії, чия думка наводиться в корпоративному блозі Bank Underground.
Технологічний прогрес завжди впливав на ринок праці, підкреслюють автори блогу Bank Underground. Продуктивність зростає, ВВП на душу населення збільшується, що призводить до чистого приросту кількості робочих місць. Особливо це стосується областей, що вимагають творчих і соціальних навичок і емоційного інтелекту – викладання і соцроботи.
Однак багато експертів побоюються, що четверта промислова революція не буде підкорятися тим же законам, що й попередні. Масове впровадження робототехніки одночасно здійснює переворот в декількох галузях, а у економіки та суспільства просто не залишається часу на підготовку до цих змін.
Дослідник технологій Герман Хаузер зазначає, що в XIX столітті існувало дев’ять технологій широкого застосування. Серед них друкарський верстат, електрика і двигун внутрішнього згоряння. Будь-яка з цих технологій вимагала колосальних інвестицій в інфраструктуру, тому процес промислової революції тривав кілька десятиліть, а економіка встигала адаптуватися.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас