Ford поки що не буде працювати над літаючими автомобілями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford поки що не буде працювати над літаючими автомобілями

Технології&Авто
137
На конференції SxSW в Остіні голова правління Ford Білл Форд розповів, що в даний час компанія не планує створювати літаючих автомобілів. В майбутньому краще розробляти невеликі самокерованы літальні апарати, ніж неповноцінні мінілытаки.
На пряме запитання про те, чи планують в компанії розробку літаючих автомобілів, правнук творця сучасного автопрому Генрі Форда відповів негативно. «Ми над цим не працюємо. Але ідея не здається дуже вже дикою. На мій погляд, таким машинам краще бути повністю автономними. Більшість людей не вміє водити в двох вимірах. Залиште третій в спокої, – каже Білл Форд. – Є кілька підприємців, які працюють над цією ідеєю, але я не серед них. Я бачив тести такого апарату. І технічно це вже виглядає цілком реальною ідеєю».
«Але уявіть, що при використанні такого апарату, вам постійно доведеться злітати і сідати в спеціалізованих аеропортах. Людям доведеться отримувати ліцензії пілотів. Скільки пілотів серед тих, хто слухає? Сьогодні все це вбиває 99% переваг подібного виду транспорту. Згодом регулятори змінять своє ставлення до цього явища, тоді стане цікавіше. Тому я не можу сказати “ніколи”, але в короткостроковій перспективі це точно не в наших планах», – додав Форд.
Над літаючими автомобілями дійсно працюють кілька компаній. Серед великих – Airbus і Uber. Airbus вже представила свій концепт на автосалоні в Женеві, а Uber заявив про можливість створення сервісу літаючих таксі в недалекому майбутньому. Також недавно компанія найняла інженера з NASA для розробки літаючих автомобілів. Є ізраїльський стартап, який обіцяє літаючий автомобіль вже до 2020 року.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас