Розенко спростував запровадження нового пенсійного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко спростував запровадження нового пенсійного податку

Казна та Політика
942
Накопичувальні внески будуть відраховуватися з податку на доходи фізичних осіб.
Віце-прем’єр Павло Розенко спростував чутки про те, що Україна буде вводити новий податок в рамках запровадження накопичувальної пенсійної системи.
Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.
“Введення накопичувальної системи не передбачає податкового навантаження ні на співробітника, ні на роботодавця. Це не додатковий податок”, – заявив міністр.
За його словами, пенсійні внески будуть відраховуватися з податку на доходи фізичних осіб. “В рамках реформування податку на доходи фізичних осіб, який в минулому році був збільшений з 15% до 18%, можна виділити персоніфікований накопичувальний внесок”, – сказав Розенко.
Експерт групи “Пенсійна реформа” Реанімаційного пакету реформ Галина Третьякова в свою чергу зазначила, що це вимагатиме пошуку компенсаторів для державного бюджету.
На її думку, це в першу чергу приватизація і легалізація тіньового і незаконного бізнесу.
“Можна запропонувати кілька таких компенсаторів. Вони полягають не тільки в наведенні порядку і модернізації першого рівня… Це може бути і приватизація, і навіть такі речі, які для нашого суспільства є провокаційними. Це легалізація тих видів бізнесу, які зараз працюють абсолютно “в чорну”. Суспільство, здається, дозріло, адже є вже і маніфестації бізнесу повій, які приходять до Кабінету міністрів. Вони теж, коли старіють, приходять до Пенсійного фонду за своїми пенсіями”, – сказа Третьякова.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас