Розенко повідомив, чи є в Кабміні остаточний варіант пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко повідомив, чи є в Кабміні остаточний варіант пенсійної реформи

Казна та Політика
782
Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що Кабінет Міністрів ще не напрацював модель пенсійної реформи, але, на його думку, в ній обов’язково буде введення накопичувальної системи.
“На сьогодні остаточного варіанту пенсійної реформи в Кабінеті Міністрів ще немає, ще йде діалог, йдуть дуже серйозні дискусії, робота з фахівцями. Але я ніколи не підтримаю пенсійну реформу без введення повноцінного другого і третього рівнів пенсійного страхування. Усе! Досить популізму, досить загравання невідомо з ким. Українці мають право на гідну пенсію, а її може забезпечити тільки трирівнева пенсійна система”, – заявив Розенко.
Міністр вважає, що Україна спізнилася з введенням трирівневої пенсійної системою за формулою 60%-30%-10% (солідарна система, накопичувальна система, недержавне пенсійне страхування) щонайменше на 15 років. “П’ятнадцять років наші чиновники говорили: не на часі, не сформувалися умови, фондового ринку немає, куди нам це вкладати, немає можливості і т.д., і т.ін.
П’ятнадцять років ми чуємо одне й те саме, хоча всі чудово розуміють, що не запрацює нормальний фондовий ринок, поки немає ресурсу. Не запрацюють недержавні пенсійні фонди, поки немає обов’язкової накопичувальної пенсійної систем”, – заявив Розенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас