Укравтодор розпочав проектування автомагістралі між Україною та Угорщиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор розпочав проектування автомагістралі між Україною та Угорщиною

Казна та Політика
630
Нова автомагістраль з’єднає українську трасу М-06/Е-50 Київ – Чоп з угорським М-3 Будапешт – Ніредьгаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною. Про це йдеться на офіційному сайті Укравтодору.
Це спростить транспортне сполучення між Україною та Європою, зніме навантаження з контрольно-пропускного пункту Чоп – Захонь, на який поки що припадає основна частина вантажних перевезень. Таким чином буде вирішена багаторічна проблема сполучення між Україною та Угорщиною.
Спорудження автомагістралі М-3, загальна протяжність якої становить 281 км, було призупинено на території Угорщини в 20 кілометрах від кордону з Україною – біля населеного пункту Вашарошнамень, – з огляду на визначення оптимального варіанту проходження траси через кордон між двома державами.
Зараз прийнято рішення про проходження цієї траси біля с. Дийда зі спорудженням нового однойменного КПП.
Проектні роботи нової автомобільної дороги з української сторони до КПП “Дийда” будуть завершені до кінця цього року.
Нагадаємо, в цьому році на кордоні України та Угорщини з’явиться новий КПП Велика Паладь – Надьгодош, що істотно спростить перетин кордону для жителів прикордонних населених пунктів. Укравтодор проведе ремонт 11,5 км автомобільної дороги О-07-03-04 від селища Чепа до нового КПП. На території Угорщини під’їзд до КПП вже побудований. Оформлення документів українськими та угорськими прикордонниками і митниками здійснюватиметься на спільному пункті контролю.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас