Порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі набрав чинності

Казна та Політика
589
Порядок переміщення товарів через лінію розмежування в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі набрав чинності.
Порядок був затверджений постановою Кабінету Міністрів №99 від 1 березня, опублікований в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади “Урядовий кур’єр” 4 березня і набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування, а саме 14 березня.
Згідно з документом, переміщення товарів через лінію розмежування здійснюється у визначених для цього місцях фізичними особами та суб’єктами господарювання з дотриманням положень цього порядку та норм законодавства.
Водночас за рішенням керівника АТО в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження.
Зокрема, суб’єктам господарювання забороняється переміщати на тимчасово неконтрольовану територію і з тимчасово неконтрольованої території товари, за винятком: харчових продуктів і лікарських засобів, які переміщуються у складі гуманітарних вантажів, а також товарів і продукції (в тому числі тих, що забезпечують функціонування та обслуговування або необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничо-збагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, об’єктів критичної інфраструктури за переліком і в обсягах (вартість, вага, кількість), які затверджуються спільним рішенням Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Пропуск товарів через лінію розмежування здійснюється підрозділами, що здійснюють державний контроль на контрольних пунктах в’їзду/виїзду (на автошляхах) і на контрольних пунктах в’їзду/виїзду на залізниці.
Переміщення товарів за межами даних контрольних пунктів забороняється.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас