Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Туреччиною

Світ
806
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Туреччиною, заявивши, що у голландців є “повна підтримка і солідарність”.
Про це вона сказала на економічному форуму в Мюнхені.
Меркель назвала “абсолютно неприйнятними” порівняння голландських чиновників із нацистами, до яких публічно вдався президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.
“Такі порівняння стосовно Нідерландів, які постраждали від нацизму, абсолютно неприйнятні. І саме тому Нідерланди мають мою повну підтримку і солідарність”, – сказала Меркель.
Нагадаємо, Євросоюз закликав Туреччину утриматися від надмірних висловлювань і дій, які в подальшому можуть призвести до загострення відносин з країнами-членами ЄС.
Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім’ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.
Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.
Глава МЗС Туреччини заявив, що Анкара продовжить вживати заходів проти Нідерландів, поки голландський уряд не вибачиться за дипломатичний скандал.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас