Найбільший в світі радіотелескоп відкрито для безкоштовного відвідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі радіотелескоп відкрито для безкоштовного відвідування

Світ
390
FAST був запущений у вересні 2016 року в гірському районі провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю.
Щоб забезпечити нормальну роботу телескопа, в радіусі п’яти кілометрів навколо нього відведена так звана “зона тиші”, де будуть блокувати всі сигнали мобільних телекомунікаційних пристроїв. Тому перед входом на оглядовий майданчик туристи повинні здати на зберігання мобільні телефони, цифрові фотоапарати, смарт-браслети та інші електронні пристрої.
В районі відвідування телескопа встановили кілька телефонних будок, звідки можна безкоштовно зателефонувати на внутрішньокитайські номери.
Щодня телескоп можуть відвідати тільки дві тисячі осіб. Повідомляється, що єдина платна послуга в турзоні – поїздки на спеціальному шатлі і відвідування астрономічного музею. Туристам потрібно заплатити 50 юанів (близько 7 доларів) за квиток на автобус, стільки ж обійдеться похід до музею.
Ініціативу будівництва гігантського радіотелескопа китайські фахівці висунули в 1994 році. Телескоп, площа якого дорівнює площі 30 футбольних полів, периметр – 1,6 кілометра, а діаметр – 500 метрів, почали зводити в березні 2011 року. Загальний обсяг інвестицій в проект оцінюють в 1,2 мільярда юанів (близько 180 мільйонів доларів).
За матеріалами:
РІА Новини Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас