Апеляційний суд підтвердив незаконність штрафу НБУ стосовно Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив незаконність штрафу НБУ стосовно Укргазбанку

Фондовий ринок
334
Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність штрафу Національного банку стосовно Укргазбанку на 6,9 млн гривень.
Про це повідомив представник прес-служби НБУ.
20 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним накладений регулятором штраф на Укргазбанк.
“22 лютого ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу Національного банку залишено без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду Києва – без змін”, – повідомили в НБУ.
10 березня Національним банком подана касаційна скарга.
Укргазбанк був оштрафований в березні 2016 року за порушення вимог статті 67 закону “Про банки і банківську діяльність”.
Згідно з матеріалами справи, постановою правління НБУ від 5 листопада 2014 року в Укргазбанк був введений куратор Нацбанку.
Згідно з доповідною запискою куратора від 22 березня, через операційні каси відділень Укргазбанку 10 березня було здійснено купівлю готівкової іноземної валюти у фізичних осіб на 3,269 млн доларів.
Куратор запросив інформацію з архіву камер відеоспостереження робочого місця касира і касового залу з 22 відділень (запит від 14 березня і 17 березня).
Протягом 15-21 березня Укргазбанк надав куратору записи архіву камер відеоспостереження робочого місця касира і касового залу з 10 відділень.
Однак з інших відділень надати відеозапис не вийшло через низький технічний стан обладнання.
22 березня куратор направив в Нацбанк доповідну записку, в якій повідомлялося про часткове надання інформації Укргазбанком і пропонувалося оштрафувати його за невиконання в повному обсязі запиту.
У зв’язку з цим на Укргазбанк був накладений штраф 6,9 млн гривень.
Як повідомлялося, держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас