Роботи-кухарі Flippy з'являться в 50 кафе в усьому світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи-кухарі Flippy з'являться в 50 кафе в усьому світі

Технології&Авто
565
Стартап Miso Robotics спільно з мережею фаст-фуда CaliBurger розробив роботизованого кухаря Flippy. Його єдине завдання – стежити за готовністю інгредієнтів для бургерів на грилі. Робот уже проходить практику в ресторані в Пасадені, а згодом з’явиться в закладах громадського харчування по всьому світу.
Робот Flippy є невеличким візком на коліщатках, обладнаний шестикоординатним маніпулятором і сенсорною панеллю. Роботизований асистент може працювати з будь-яким стандартним грилем або фритюрницею.
Flippy самостійно бере котлети для бургерів, викладає їх на решітку, стежить за часом приготування і повідомляє кухарям, коли потрібно додати сир і інші топпинги. Робот викладає бургери на тарілку, але самостійно їх не упаковує і не додає фінальні інгредієнти – ці завдання виконують люди.
Для оцінки готовності інгредієнтів Flippy використовує термодатчики, 3D-сенсори і камери. Також робот отримує оповіщення з каси про те, які страви потрібно приготувати. Система використовує ПЗ, розроблене Miso Robotics. Завдяки машинному навчанню робот може виконувати нові завдання і адаптуватися до новинок в сезонному меню. Також його можна обладнати додатковими інструментами, причому робот змінює їх сам, використовуючи пневматичний насос.
За словами глави Miso Robotics Девіда Зіто, використання автоматизації і ШІ позбавляє співробітників ресторанів найбільш нудної, брудної і небезпечної роботи. При цьому Зіто не заперечує, що роботи стають все більш якісними і функціональними і з часом зможуть замінити значну частину співробітників. Однак створенням рецептів все одно будуть займатися люди, і приймати замовлення теж будуть люди, тому що прийом і подача їжі завжди залишаться соціальними практиками.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас