Сергій Фурса: що якщо США втручаються у внутрішні справи України? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сергій Фурса: що якщо США втручаються у внутрішні справи України?

Казна та Політика
1369
Деякі українські політики скаржаться, що США втручаються у внутрішні справи України. Звучить як загроза суверенітету України, який намагаються захистити віддані країні народні обранці. Насправді ж йдеться тільки про загрозу гаманцю корупціонерів, які бояться втратити грошові потоки. Або побачили Насірова в собі, або себе в ковдрі Насірова.
Занадто показовим був виступ. І стало страшно. Раніше так страшно не було ніколи. Адже це було все не про них. Дрібні сошки могли попастися. А у них був імунітет. Тепер його немає. Добре ще, якщо ти депутат. Тоді і товариші в біді можуть не кинути, або до кордону добігти встигнеш. Якщо не до канадського, то до угорського точно. А якщо ти не депутат, то можеш же і не встигнути. Тоді наздоженуть і посадять. Неприємно. Так вони не домовлялися.
І так, США і ЄС втручаються у внутрішні справи України. І слава Богу. Зовнішні гравці і частина громадянського суспільства є єдиними рушіями реформ в Україні. На жаль, з обмеженими можливостями. На жаль, при владі не маріонетки держдепу. Інакше ми б давно виконали безліч необхідних реформ і жили б в іншій країні. З іншим ВВП на душу населення. А так вони змушені “тиснути” через МВФ, після кожного траншу потрохи відрізаючи у політиків корупційний пиріг. І будуть тиснути далі. На щастя, зіскочити з голки МВФ у України в найближчому майбутньому не вийде. Якби робили всі реформи як треба, то вже давно б забули, як звати Лагард. А тепер не можуть. І 2019 рік того свідок.
Так, і в новому меморандумі є антикорупційні суди. І проти них і об’єднуються депутат і головний суддя, прокурор і чиновник…
Вони вигадають 1000 і одну причину, обґрунтовуючи, що це нам не треба. Тому що у них є стимул. Страх. Нам не так потрібні мільярди доларів з США або тисячі морських піхотинців, як 10 американський суддів. Або суддів, які поводяться як американські судді. У яких не можна симулювати в ковдрі. У яких треба поводитися пристойно. Інакше можна заробити термін за неповагу до суду. І головне, рішенням яких довіряють. І не можна вже потім розігрувати жертву політичних репресій. Таких суддів вони дуже бояться. Як бояться людей з власною гідністю.
Але невже це втручання у внутрішні справи може не сподобатися? Невже хтось, хто не сидить на корупційному потоці, буде проти?
Тому нехай втручаються. Нехай ганяють і в хвіст і в гриву українських корупціонерів. Тих, яким як кров з носа потрібні нові гроші, щоб економіка працювала і їх не винесли вперед ногами. І в той самий час їм щоразу за новий транш потрібно скорочувати свою кормову базу. Ось така вилка. Такі проблеми. Які повинні дуже тішити простого українця.
Отже якщо десь колись ви почуєте, що український топ-політик говорить про те, що США втручаються у внутрішні справи України, то просто посміхніться і порадійте. І відчуйте запах страху корупціонера. Приємний запах для простого українця.
І поспівчувайте йому, бо він бореться з неминучим. Але лише трохи. Тому що важко співчувати цинічному лицемірному мільйонеру, який краде у бідних людей, які ведуть війну з бідністю і Путіним.
Сергій Фурса, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас