Тесть Насірова за шість років натендерив 3 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тесть Насірова за шість років натендерив 3 мільярди гривень

Кримінал
3129
Корпорація “Альтіс-Холдинг” і ТОВ “Альтіс-Спецбуд” з 2010 року виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд гривень.
Відповідні дані оприлюднені у “Віснику державних закупівель” і “Прозорро”.
Ці фірми належать Олександру Глимбовському, тестеві Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу.
Останнім виграним тендером є розробка документації на реконструкцію аеродрому “Вінниця” за 0,95 млн гривень.
Відомо, що підряд 2015 року вартістю 389,98 млн гривень на будівництво нового корпусу лікарні “Охматдит” група компаній “Альтіс” фактично не виконувала, освоївши роботи лише на 10 млн гривень. Тому загальне тендерне досягнення групи складає близько 3 млрд гривень.
Це був найбільший підряд Глимбовського у часи Насірова. Менші суми “Альтіс” отримує від “Київводоканалу”. Там 52,92 млн гривень компанія отримала завдяки тому, що водоканал викинув з торгів сім інших фірм з цінами меншими на 5-18%.
Разом з тим відомо, що компанії з групи “Альтіс” виступають субпідрядниками у інших фірм, які отримують значні державні замовлення. Найбільші підряди безпосередньо “Альтіс” вигравав у часи Януковича.
На будівництво львівського аеропорту в рамках підготовки до Євро-2012 корпорація отримала підряди на 1,19 млрд гривень.
Ще 0,89 млрд гривень “Альтіс” отримав на будівництво транспортних розв’язок та Поштової площі.
Розвиток терміналів аеропорту “Бориспіль” разом з будівництвом залу для VIP-клієнтів Державного управління справами коштували 0,45 млрд гривень.
Нагадаємо, Роман Насіров затриманий по “газовій справі Онищенка”. Суд встановив йому заставу в розмірі 100 млн гривень, що становить кілька відсотків від тендерних досягнень Глимбовського.
При цьому прокурори вимагають, щоб застава йому була встановлена на рівні 2 млрд гривень. Саме стільки, за підрахунками НАБУ завдав збитків державі Насіров, дозволивши фірмам Онищенка не заплатити вчасно рентні платежі.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас