Омелян розповів, які світові компанії готові інвестувати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, які світові компанії готові інвестувати в Україну

Казна та Політика
2118
Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, які світові компанії потенційно готові інвестувати в Україну.
Для прикладу міністр вказав на китайських інвесторів.
“Увага китайських інвесторів не зменшилася, вони придивляються до українського ринку, і є високі шанси, що вони на нього зайдуть. Вони зайняли позицію, що Крим український, і поки він під окупацією Росії, вони туди (в Крим, – ред.) жодної інвестиції не дадуть”, – зазначив Омелян.
“Щодо інфраструктурних проектів. Ми вже сьогодні маємо на столі пропозиції від найбільших світових грантів. Це Hutchison ports, світовий оператор номер один, це DP World – компанія номер три у світі. Також це General Electric і Bombardier спільно з Siemens для Укразалізниці – створення спільних підприємств, виготовлення електричних і дизельних локомотивів”, – розповів Омелян.
Говорячи про ситуацію з вітчизняними портами, чиновник пояснив, що в даний час мова йде про орендні відносини.
“Вони заходять, вони готові інвестувати великі кошти”, – додав він.
“За моїми оцінками, портфель чотирьох компаній може складати близько 3 мільярдів доларів. І тільки від рішення уряду залежить – ми хочемо цього, чи почекаємо. Я намагаюся, щоб рішення було прийнято якомога швидше”, – заявив міністр інфраструктури.
Раніше повідомлялося, що іноземні інвестори вклали в економіку України у 2016 році $4,406 млрд прямих інвестицій (акціонерного капіталу), що на $642 млн, або на 17,1% більше показника за 2015 рік.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас