Akzo Nobel та PPG можуть створити хімгіганта вартістю $42 млрд - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Akzo Nobel та PPG можуть створити хімгіганта вартістю $42 млрд - ЗМІ

Фондовий ринок
369
Голландський конгломерат Akzo Nobel та американська компанія з випуску промислових хімікатів PPG Industries ведуть переговори про можливе злиття, пише The Financial Times з посиланням на джерела.
У разі успіху вартість нового глобального гіганта хімічної галузі складе близько $42 млрд.
В даний час Akzo Nobel та PPG працюють з радниками над умовами можливого об’єднання. Проте близькі до компаній джерела попереджають, що поки немає ніякої впевненості, що угода буде укладена.
Akzo Nobel – найбільший європейський виробник лакофарбових матеріалів і покриттів. Компанія представляє широкий асортимент продукції як для промислового і професійного використання, так і для використання в побуті, включаючи будівельні покриття, автомобільні фарби, захисні покриття для морських суден, покриття для дерев’яних поверхонь, покриття для космічної техніки.
PPG Industries входить до числа світових лідерів у виробництві покриттів і спеціальних матеріалів, має виробничі потужності та володіє частками в підприємствах більш ніж в 60 країнах по всьому світу.
Котирування акцій Akzo Nobel в США злетіли більш ніж на 13% за підсумками торгів у середу. Ринкова вартість компанії становить понад $19 млрд.
Папери PPG Industries подорожчали на 6%, в результаті чого капіталізація компанії перевищила $27 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас