Голова Huawei розповів, що 4 ГБ для Android достатньо, щоб апарат працював максимально продуктивно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Huawei розповів, що 4 ГБ для Android достатньо, щоб апарат працював максимально продуктивно

Технології&Авто
1837
Основною конкурентною перевагою в сегменті Android-смартфонів вважаються специфікації. Більше пікселів, ядер, більше гігагерц. У минулому році дебютував смартфон Xplay 5 Elite, який першим отримав 6 ГБ ОЗУ. Потім з’явилися пристрої з таким самим об’ємом ОЗУ від Samsung, Huawei, OnePlus і Xiaomi. На підході моделі з 8 ГБ оперативної пам’яті.
Звичайно, всерйоз розмірковувати про можливості Android-смартфонів, оснащених 8 Гб оперативної пам’яті, поки що занадто рано, необхідно дочекатися тестів продуктивності. Однак операційний директор одного з найбільших китайських виробників смартфонів Huawei Лао Ши заявив, що не вважає за необхідне збільшити обсяг ОЗУ. У цьому сенсі, за його словами, Android-виробникам варто рівнятися на iPhone, повідомляє macdigger.
На питання про те, який обсяг ОЗУ необхідний для смартфона, представник Huawei заявив, що 4 ГБ досить, щоб апарат працював максимально продуктивно. Внутрішні тести показали, що один і той же апарат з SoC Kirin 960 в деяких сценаріях працює краще з 4 ГБ, ніж з 6 ГБ ОЗУ, сказав Ши. Він додав, що ключ до успіху полягає в оптимізації операційної системи. Топ-менеджер згадав iPhone, які працюють дуже швидко і плавно при невеликих обсягах ОЗУ. В iPhone 7 встановлено “всього” 2 ГБ, а в iPhone 7 Plus – 3 ГБ оперативної пам’яті.
Ши додав, що власник смартфона з 6 ГБ ОЗУ буде почуватися комфортніше, але лише з психологічної точки зору, оскільки на практиці такий обсяг пам’яті нічого не дає. Він зазначив, що додаткові гігабайти збільшують вартість смартфона, яку в підсумку повинні платити покупці.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас