З квітня можна буде подавати документи на отримання української візи через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З квітня можна буде подавати документи на отримання української візи через інтернет

Казна та Політика
1187
Кабінет міністрів затвердив правила оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, які передбачають можливість подачі анкет онлайн і оформлення віз за 10 робочих днів.
Згідно з постановою №118 від 1 березня, правила оформлення віз набирають чинності через 30 днів після опублікування постанови.
Візові анкети можна буде подати через сайт МЗС України.
Терміни оформлення віз — в терміновому порядку до 5 робочих днів, у звичайному порядку — до 10 робочих днів, але термін може бути продовжений до 30 робочих днів у разі необхідності проведення додаткових перевірок.
Консульський збір за оформлення віз у посольстві України знижений до $65, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. За термінове оформлення віз чи оформлення їх у позаробочий час консульський збір справляється у подвійному розмірі.
За оформлення віз у пунктах пропуску через державний кордон справляється консульський збір у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Віза в електронному вигляді оформляється як разова на термін до 30 днів для поїздки з діловою або туристичною метою.
Також Кабмін розширив список країн до 33, громадяни яких можуть оформляти візи для в’їзду в Україну безпосередньо на кордоні.
Серед таких країн Австралія, Індія, Індонезія, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Оман.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас