Податковий борг за три роки зріс майже у 4 рази - Рахункова палата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий борг за три роки зріс майже у 4 рази - Рахункова палата

Казна та Політика
635
Борг із податків, зборів і платежів до державного бюджету України впродовж 2014-2016 років зріс у 3,8 разу і станом на 1 січня 2017 року досяг майже 59 млрд грн.
Про це повідомила на своєму сайті Рахункова палата України, посилаючись на звіт про результати аудиту ефективності стягнення податкового боргу, в якому аудитори визнали діючу систему управління податковим боргом неефективною і непрозорою.
«Заходи, які проводили фіскальні органи з метою запобігання зростанню податкового боргу та безпосередньо його стягнення з платників податків, не тільки не призвели до зниження темпів його зростання або його скорочення, а й борг із податків, зборів і платежів до державного бюджету впродовж 2014-2016 років зріс у 3,8 разу і станом на 1 січня 2017 року досяг майже 59 млрд грн», – відзначається в звіті. За інформацією відомства, основна частина податкового боргу в держбюджет сформована за рахунок податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств та рентних платежів, питома вага яких у загальному обсязі податкового боргу в середньому досягла 88%.
При цьому Рахункова палата висловила здивування тим, що Міністерство фінансів визначило ключовий показник ефективності для Державної фіскальної служби України «Динаміка податкового боргу» на 2016-2017 роки без урахування щорічного зростання, що, на думку аудиторів, не стимулювало роботу ДФС щодо запобігання його зростанню, а заходи примусового погашення були неефективними і малорезультативними.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас