Планшети-трансформери і гібридні ноутбуки сповільнюють падіння ринку PC (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Планшети-трансформери і гібридні ноутбуки сповільнюють падіння ринку PC (таблиця)

Технології&Авто
567
Виставка Mobile World Congress 2017, що пройшла в Барселоні, показала, що звичайні планшетні комп’ютери вже мало кому цікаві. Споживачі все частіше віддають перевагу гібридним пристроям, які можна використовувати і як планшет, і як ноутбук – залежно від конкретної ситуації. Аналітики з дослідницької компанії IDC впевнені, що планшети з клавіатурою, що підключається, і гібридні ноутбуки здатні сповільнити падіння ринку персональних комп’ютерів як мінімум до 2021 року. При цьому експерти не приховують, що протягом наступних чотирьох років глобальні поставки персональних комп’ютерів всіх форм-факторів будуть знижуватися, але саме за рахунок пристроїв “2 в 1” це падіння не буде таким стрімким.
Аналітики очікують, що до 2021 року поставки планшетів-трансформерів зростуть до 56,1 мільйона пристроїв – з 21,4 мільйона пристроїв в 2016 році. Постачання звичайних ноутбуків і робочих станцій залишаться приблизно на тому ж рівні, а ось настільних комп’ютерів і планшетів – знизяться на 2,8% і 6,5% відповідно.
Планшети-трансформери і гібридні ноутбуки сповільнюють падіння ринку PC (таблиця)
Підвищити продажі персональних комп’ютерів може підтримка нових технологій, на зразок віртуальної і доповненої реальностей. Що буде з ринком PC надалі – аналітики IDC передбачати не беруться.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас