Нацбанк створив департамент ліцензування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк створив департамент ліцензування

Казна та Політика
510
Національний банк вирішив централізувати процеси ліцензування та створити новий структурний підрозділ – департамент ліцензування, який буде виконувати відповідні функції.
Таке рішення було прийнято правлінням НБУ 2 березня, повідомляє прес-служба регулятора.
Як зазначається, департамент ліцензування буде виконувати функції з реєстрації і ліцензування банків, їх відокремлених підрозділів, узгодження придбання істотної участі в банках, погодження призначення керівників, а також функції з надання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій.
Ці функції раніше виконувало управління реєстрації та ліцензування НБУ.
Крім того, з 6 квітня департамент ліцензування також виконуватиме функції з видачі ліцензій небанківським фінансовим установам на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків і видачі ліцензій юридичним особам на надання послуг з інкасації.
Також департамент буде виконувати функції з реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.
Директором департаменту ліцензування призначено Олександра Бевза.
З лютого по жовтень 2015 року він був начальником відділу контролю за складом акціонерів банків департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ, з січня по жовтень 2016 – заступником директора цього департаменту і начальником управління реєстрації та ліцензування банків.
З жовтня 2016 року очолював самостійне управління реєстрації та ліцензування центрального банку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас