Apple розробляє чохол для iPhone з пасивною системою охолодження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розробляє чохол для iPhone з пасивною системою охолодження

Технології&Авто
495
Останнім часом виробники почали застосовувати різні способи для охолодження смартфонів. Одним з найбільш популярних рішень є використання спеціальних трубок, що дозволяють розсіювати тепло. Компанія Apple почала вивчати цю проблему і придумала інший метод боротьби з нагріванням мобільних пристроїв. В новому патенті “яблучної” корпорації описується спеціальний захисний чохол з системою відведення тепла від компонентів всередині iPhone. Цікаво, що даний аксесуар частково нагадує офіційний чохол для iPhone 5C з перфорацією на звороті, але це тільки один з шарів, і в зібраному вигляді він нічим не повинен відрізнятися від звичайних кейсів.
Основним завданням будь-якого чохла є захист смартфона від фізичних ушкоджень. Для цього виробники нерідко збільшують товщину стінок чохла. Це дійсно може врятувати телефон при падінні, але в той же час це не дозволяє йому ефективно охолоджуватися, що може призвести до перегріву і навіть загоряння. Apple в своєму патенті описує використання спеціальних елементів, які збирають тепло від компонентів всередині iPhone і сполучені з тепловими трубками, що розсіюють тепло.
Apple розробляє чохол для iPhone з пасивною системою охолодження
Такий чохол складається з трьох шарів. Перший виконаний з пористого матеріалу, що дозволяє теплу, що виробляється смартфоном, проходити до наступного шару. Крім того, перший шар може включати в себе один або більше теплопровідних елементів, які можуть бути розташовані на його задній стороні. Другий шар служить для з’єднання з першим і виготовляється з полімерного матеріалу, такого як пластик, щоб надати конструкції жорсткості. Третій шар з силікону або інших матеріалів відповідає за естетичний вигляд і захист пристрою від фізичних ушкоджень.
Як результат, такий чохол зовні нічим не повинен відрізнятися від звичайного захисного аксесуара, але при цьому він сприятиме розсіюванню тепла.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас