Які галузі обирають українці для роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які галузі обирають українці для роботи (інфографіка)

Особисті фінанси
1442
Українці найбільш привабливими для роботи вважають компанії, які представляють IT галузь і FMCG (виробництво і продаж товарів широкого вжитку), а також промислові компанії.
Про це свідчать результати щорічного дослідження компанії EY «Найкращий роботодавець», проведеного в 2016 році.
Серед найменш популярних галузей – готельно-ресторанний бізнес, юриспруденція і страхування.
Які галузі обирають українці для роботи (інфографіка)
Цікаво, що привабливість банківської сфери продовжує падати, водночас телекомунікаційні компанії стають більш популярними серед досвідчених кандидатів.
Що стосується державних компаній, цього року їх називали частіше, проте вони залишаються значно менш привабливими в порівнянні з роботодавцями комерційного сектора.
Традиційно серед найкращих роботодавців – великі українські та міжнародні компанії з відомими корпоративними і продуктовими брендами. Разом з тим цього року список лідерів істотно поповнився представниками ІТ-сектора.
Найбільш привабливими роботодавцями для кандидатів з досвідом роботи 2016 року стали (в алфавітному порядку): «Гугл», «ЕПАМ», «Київстар», «Люксофт», «Майкрософт», «Нестле», «Проктер енд Гембл», «Сіклум», «СофтСерв», а також аудиторсько-консалтингова компанія «Великої четвірки».
Основним викликом для кандидатів є недостатня комунікація або відсутність зворотного зв’язку від роботодавця – про це повідомили понад 40% респондентів.
Практично стільки ж учасників опитування стикалися з невідповідністю інформації, зазначеної в вакансії, дійсності (на 13% більше, ніж 2015 року).
Водночас складнощі, які згадувалися найчастіше в минулому році – обмежена кількість вакансій за фахом і незадовільні умови працевлаштування, – цього року називалися респондентами дослідження значно рідше. Така тенденція може бути спричинена незначним пожвавленням ринку праці 2016 року. Разом з тим кандидати продовжують відзначати високий рівень конкуренції на ринку праці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас