РФ дала добро невідомій компанії на освоєння шельфу в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ дала добро невідомій компанії на освоєння шельфу в Криму

Енергетика
564
Невідома в галузі приватна компанія “Нові проекти” отримала російську ліцензію на розвідку і видобуток нафти і газу на шельфі Криму.
Як зазначається, основним власником компанії, за офіційними даними, є підприємець Антон Дорноступ, близький до сім’ї екс-голови “Роснедр” Валерія Пака, хоча джерела пов’язують “Нові проекти” з українським бізнесменом Сергієм Курченком.
Видання з’ясувало, що на шельфі Криму може з’явитися новий гравець.
ТОВ “Нові проекти” в кінці минулого року повідомив “Роснедра”, що в 2017 році планує скласти план пошуково-розвідувальних робіт на ділянці “Глибока”, лист відомству направив директор компанії Антон Дорноступ, сказало джерело.
Як зазначено на pravo.gov.ru, прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв ще в червні 2016 розпорядився видати ТОВ ліцензію на цю ділянку на 30 років. За даними видання, протягом восьми років компанія повинна пробурити пошукову свердловину.
“Нові проекти” володіли ліцензією на ділянку “Глибока” з 2012 року, але тоді це була українська юрособа.
Ресурси “Глибокої” за C3, поставлені на баланс у 2011 році, – 8,3 млн тонн нафти і 1,4 млрд кубометрів газу. Про цю ліцензію могла знати “Роснєфть”, чия шельфова ділянка “Туапсинський прогин”, отримана в 2003 році, перетиналася з територією “Глибокої”, описаної в українській ліцензії.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас