Міжнародний суд ООН сьогодні заслухає українську сторону за позовом проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний суд ООН сьогодні заслухає українську сторону за позовом проти РФ

Казна та Політика
268
Слухання за позовом України для притягнення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її агресії проти Української держави пройдуть в понеділок, 6 березня, в Міжнародному суді ООН в Гаазі (Нідерланди), першою виступить українська сторона.
“Міжнародний суд – головний судовий орган Організації Об’єднаних Націй, проведе публічні слухання у справі, яка стосується клопотання про Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації), з понеділка, 6 березня, по четвер, 9 березня, 2017 року, в Палаці миру в Гаазі”, – йдеться в повідомленні на сайті суду.
Згідно з порядком денним судового розгляду, 6 і 8 березня слухання почнуться із заслуховування української сторони, 7 і 9 березня слово буде дано представнику Росії.
Президент України Петро Порошенко назвав цей судовий процес “історичним моментом”. “Історичний момент: з 6 березня Україна буде подавати докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН в Гаазі. Правда сильніша за зброю!” – Написав він на сторінці в Фейсбуці в понеділок.
Як повідомлялося, 16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН для притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов поданий в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас