Ірак досяг угоди щодо спірних родовищ нафти з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак досяг угоди щодо спірних родовищ нафти з Іраном

Енергетика
180
Міністерства нафти Іраку і Ірану підписали меморандум про взаєморозуміння, щоб врегулювати суперечки з приводу спільних нафтових родовищ.
Документом також передбачається можливість будівництва трубопроводу для експорту сирої нафти з родовища Кіркук, розташованого на півночі Іраку.
Крім того, сторони мають намір вивчити перспективи проекту з транспортування іракської сирої нафти на нафтопереробний завод в іранському Абадані.
Міністр нафтової промисловості Іраку Абдул Карім Луайбі погодився зі своїм іранським колегою Біджаном Зангане з приводу необхідності досягти балансу на світовому ринку нафти, підтримати ціни на нафту і вивчити плани з будівництва трубопроводу для експорту нафти з іракських родовищ через Іран.
Багдад і Тегеран поділяють поля Маджнун, Абу-Грейб, Базеркан, Аль-Факках і Хана. Вони містять величезні запаси легкої сирої нафти, які розташовані близько до поверхні Землі. Запаси нафти в цих місцях перевищують 95 млрд барелів. Це найбільший запас вуглеводнів на Близькому Сході.
Ірак і Іран нерідко звинувачували один одного, коли справа стосувалася спільних нафтових родовищ. В результаті для вирішення цієї проблеми було запропоновано сформувати спеціальний комітет.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас