СБУ викрила багатомільйонну схему виведення капіталів в офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила багатомільйонну схему виведення капіталів в офшори

Кримінал
1599
Схему незаконного виведення капіталів в офшорні компанії в особливо великих розмірах викрила у Києві Служба безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією.
Про це йдеться в повідомленні служби.
Як зазначається, зловмисники, використовуючи підконтрольні фіктивні підприємства-експортери, укладали експортні договори з афілійованими компаніями-нерезидентами без відображення операцій в документах податкової звітності.
В результаті за межі держави вивозилися товарно-матеріальні цінності, а валютна виручка на територію України не поверталася. Сума незаконних фінансових операцій, проведених в 2016-2017 роках, складає понад 800 млн гривень.
Під час 14-ти обшуків у приміщеннях, офісах і автомобілях, що належать фігурантам справи, правоохоронці вилучили ноутбуки з програмними засобами “клієнт-банк”, флеш-накопичувачі, мобільні телефони з листуванням, що підтверджує протиправну діяльність учасників схеми, блокноти з робочими записами по операціях і 50 фіктивних печаток суб’єктів господарської діяльності.
Крім того, у організаторів операції вилучено печатку одного з підрозділів Державної фіскальної служби та оригінали документів про відсутність заборгованості за податками, зборами та іншими платежами у фіктивних СГД, засвідчених нею.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас