Адвокат оприлюднив "тези" Насірова: Винним себе не вважаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат оприлюднив "тези" Насірова: Винним себе не вважаю

Кримінал
1134
Глава ДФС Роман Насіров заявляє, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують, і погоджується на цілодобовий нагляд з боку САП або НАБУ під час свого перебування в лікарні на лікуванні або в своєму будинку.
Про це журналістам 6 березня заявив один з адвокатів Насірова Олександр Лисак, зачитуючи “основні положення” офіційної заяви Насірова, яку той планує зробити.
“По закінченні 72 годин після оголошення про підозру я фактично можу вважатися вільним, таким чином можу покинути будівлю суду. Однак, незважаючи на суспільний резонанс, який виник навколо цієї кримінальної справи, готовий проявити громадянську ініціативу і продемонструвати готовність співпрацювати зі слідством, але не залишати межі України”, – зазначив Лисак.
У заяві йдеться, що Насіров “ні на хвилину не симулював і не робив з себе жертву”.
“Він себе не вважає винним, а те, що йому інкримінується, буде спростовано в суді доказами, які будуть наведені в судовому порядку”, – додав Лисак.
Також, за словами адвоката, Насіров надає добровільну згоду на тимчасове обмеження своїх конституційних прав, щоб дати можливість працівникам САП і НАБУ цілодобово вести за ним спостереження – в лікарні або в будинку, де він перебуватиме.
За словами адвоката, після завершення часу затримання, який закінчився о 23:52, “чекаємо ще хвилин 15-20, якщо керівники САП або НАБУ не приїдуть, ми повинні вийти до вас з Насіровим, донести свою позицію і далі – їхати в лікарню” .
“Сторона захисту наполягатиме, щоб САП було відмовлено у задоволенні клопотання, аргументи будуть нами викладені на судовому засіданні”, – заявив адвокат.
Як відомо, 5 березня у засіданні Солом’янського суду щодо обрання запобіжного заходу для Насірова було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив відвід судді Олександру Бобровнику. Прес-секретар суду повідомила, що заяву захисту голови ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто в понеділок.
НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас