У найбільших містах ФРН ціни на житло можуть почати падіння - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найбільших містах ФРН ціни на житло можуть почати падіння - експерти

Світ
858
Бум на німецькому ринку нерухомості в 2017 році продовжиться, але експерти попереджають, що в чотирьох містах ФРН, включаючи столицю, зростання цін на купівлю та оренду квартир може змінитися падінням.
Такий прогноз міститься в традиційній весняній доповіді уряду ФРН, представленій Центральною комісією з нерухомості (Zentraler Immobilien Ausschuss, ZIA), яка об’єднує великі компанії та галузеві союзи.
Активне зростання цін на житло спостерігається в Німеччині з 2010 року, і відтоді вже не раз звучали попередження про загрозу обвального падіння перегрітого ринку. Особливість доповіді ZIA, що викликала жваву дискусію, полягає в тому, що вона не прогнозує якихось “небезпечних наслідків” для домовласників та інвесторів загалом у Німеччині, але зате недвозначно попереджає про закінчення буму конкретно в столиці країни.
“На наш погляд, в Берліні можна з упевненістю виходити зі зміни тренду, в Мюнхені вона вірогідна, у Гамбурзі та Франкфурті-на-Майні можлива”, – зазначає один з авторів доповіді професор Гаральд Зімонс.
У найближчі 4-5 років квартири можуть подешевшати в цих містах в межах 30%, що зумовлено трьома основними факторами.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас