Третина вкладників "Платинум банку" отримали гарантовану суму через автоматизовану систему виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина вкладників "Платинум банку" отримали гарантовану суму через автоматизовану систему виплат

Кредит&Депозит
1784
З моменту відновлення виплат (з 1 березня 2017 року) вкладники “Платинум банку” отримали понад 1,3 млрд грн, або 30% від загальної гарантованої суми. Це вже третій банк, вкладникам якого виплати здійснюються з використанням автоматизованої системи виплат. Сума гарантованого відшкодування у «Платинум Банку» становить 4,7 млрд грн. До Загального реєстру банку включено інформацію про понад 200 тис. вкладників фізичних осіб, в тому числі фізичних осіб підприємців. Показовим є те, що половину із виплаченої гарантованої суми вкладники залишають у банківській системі.
Про це йдеться на сайті Фонду.
Завдяки автоматизованій системі значно розширилася мережа пунктів виплат. Тепер вкладники можуть отримати належні їм кошти у будь-якому відділенні будь-якого банку-агента, які на сьогодні підключені до процесингового центру Фонду, а саме: ПАТ КБ «ПРАВЕКС-БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», ПАТ «КРЕДО-БАНК», ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», ПАТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ АБ «ПІВДЕННИЙ». Так, обслуговування вкладників «ПЛАТИНУМ БАНКУ» здійснюються у 804 пунктах виплат зазначених банків.
Крім того, процес виплат стає безперервним і триває до закінчення ліквідації банку. Вкладникам більше не потрібно надсилати до Фонду заяви на виплату коштів після закінчення терміну виплат за загальним реєстром, як це було раніше. При цьому, виплата відшкодування на правах спадщини, як і раніше, здійснюється лише за результатами розгляду індивідуальних письмових звернень.
Нагадаємо, що 31 січня 2017 року набули чинності нормативно-правові акти Фонду, що дають можливість перейти до виплат за допомогою нової автоматизованої системи виплат. На сьогодні, крім «Платинум Банку», через систему кошти також отримують вкладники АТ «НК БАНК», АТ «ФОРТУНА-БАНК». Загалом вже більше 16 тис. вкладників скористались цією можливістю. Через автоматизовану систему вже виплачено 1,4 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас