США переглянуть програми робочих віз, якими користуються українські програмісти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США переглянуть програми робочих віз, якими користуються українські програмісти

Казна та Політика
2868
Прихильники реформи вважають, що обмеження для американських компаній щодо працевлаштування іноземців дозволять захистити середній клас. Американських роботодавців можуть зобов’язати наймати на роботу більше громадян США.
Група американських конгресменів від Демократичної та Республіканської партій внесла до Палати представників законопроект про реформування програми робітників віз H-1B і L-1 з метою захисту прав американських висококваліфікованих фахівців , які змушені конкурувати за робочі місця в американських компаніях з іноземцями.
Робочі візи H-1B та L-1 надають американським і міжнародним роботодавцям, які працюють у США, можливість наймати на роботу безпосередньо у США іноземних співробітників. Підкреслюється, що за даними візами до США прибувають, крім інших, значна кількість професіоналів IT сектору, включаючи українських програмістів. Ініціатива американських роботодавців націлена виправити ситуацію, при якій американські компанії за менші гроші наймають за допомогою візових програм іноземних фахівців, залишаючи без працевлаштування американських громадян.
Вказується, що законопроект, який вже отримав підтримку ряду впливових профспілкових організацій, передбачає зобов’язання роботодавців докласти необхідних зусиль для прийому на роботу американських громадян, перш ніж запрошувати іноземних співробітників, а також заборону роботодавцям міняти американських співробітників на співробітників, які прибули в США з віз H-1B і L-1, або надавати власникам віз преференції при прийомі на роботу. Компаніям заборонять наймати власників віз, якщо вони мають більш 50 співробітників, більше 50% з яких є власниками віз. Зміни також торкнуться вимог по оплаті праці власникам віз H-1B, в той час як власникам віз L-1 будуть встановлені.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас