Потрібно зрозуміти, як справи з безпекою гірників: Гройсман скликає позачергове засідання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрібно зрозуміти, як справи з безпекою гірників: Гройсман скликає позачергове засідання

Казна та Політика
168
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проведе позачергове засідання уряду, однією з тем якого стане ліквідація наслідків вибуху на шахті «Степова» у Львівській області, а також надання допомоги постраждалим і сім’ям загиблих гірників.
Як повідомляється на веб-порталі Кабміну, засідання розпочнеться о 12.00. Раніше в прес-службі уряду також повідомили, що Кабмін має намір створити державну комісію для перевірки всіх вугледобувних підприємств країни, щоб забезпечити їх засобами безпеки.
«Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що сталося (на шахті «Степова» -ред.), але і зрозуміти щодо інших шахт в країні, як там справи з безпекою шахтарів – як індивідуальної, так і колективної. Це пріоритет номер один. Тому ми прийняли рішення: у п’ятницю (3 березня – ред.) створити державну комісію на рівні Кабміну», – прокоментував ситуацію прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Як повідомлялося, у четвер, 2 березня, на шахті №10 «Степова» об’єднання ДП «Львіввугілля» стався вибух і обвал гірської породи. У ДСНС повідомили, що всіх гірників з шахти піднято на поверхню. Точно відомо про загибель восьми людей; 14 постраждалих госпіталізовано, з них двоє у тяжкому стані. За попередніми даними, вибух на шахті стався в результаті займання повітряно-метанової суміші.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас