BeeHex розробив 3D-принтери для друку піци — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BeeHex розробив 3D-принтери для друку піци

Технології&Авто
520
Компанія з міста Колумбус у штаті Огайо залучила $1 млн венчурних інвестицій на випуск 3D-принтерів, що друкують піци. За словами провідного інвестора раунду, розробка може зацікавити великі мережі піцерій.
Принтер Chef 3D, розроблений BeeHex, здатний надрукувати унікальну піцу за індивідуальними вимогами клієнта: наприклад, для дитини можна створити піцу у формі її улюбленого персонажа з мультиків, а для дорослих, які страждають на шлунково-кишкові захворювання, — піцу без вмісту глютену. Пристрій використовує пневматичну систему замість традиційної для 3D-друку технології пошарового синтезу.
Генеральний директор і співзасновник BeeHex Анжан Контрактор каже, що стартап планує виходити на ринок поступово, починаючи з співпраці з кількома обраними партнерами в 2017 році. «Компанії хочуть пропонувати своїм клієнтам персоналізацію їжі, але не хочуть витрачати багато часу і грошей на навчання своїх співробітників новим навичкам, — каже Контрактор. — 3D Chef може стати вирішенням проблеми».
Інше рішення для автоматизації процесу приготування піци раніше представила компанія з Кремнієвої долини Zume Pizza. Виготовленням піци в Zume займається робот Marta, який видавлює на тісто соус, рівномірно розподіляє його, потім додає начинку і відправляє піцу в піч. За рахунок використання робота кількість співробітників на кухні Zume Pizza скоротилася до чотирьох осіб.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас