Китай наблизився до Португалії за рівнем зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай наблизився до Португалії за рівнем зарплат

Світ
3229
За останні одинадцять років оплата праці в КНР зросла втричі, перевищивши цей показник у більшості країн, що розвиваються, і наблизившись до європейського рівня.
За середнім рівнем заробітної плати в промисловому секторі Китай обігнав Бразилію, Мексику та Аргентину і вже наступає на п’яти Греції та Португалії.
В цілому по ринку праці погодинний дохід в КНР вищий, ніж у найбільших країнах Латинської Америки, виключаючи хіба що Чилі, і складає близько 70% цього показника в «проблемних» країнах єврозони. За період з 2005 по 2016 рік погодинний дохід у промисловому секторі зріс втричі і досяг 3,60 дол.
Особливо показовий прогрес Китаю у підвищенні рівня життя свого населення на тлі зниження зарплат в країнах Латинської Америки, ПАР, Індії, а також кризових державах єврозони. При цьому очікується подальше продовження зростання зарплат в промисловому секторі КНР завдяки збільшенню продуктивності праці.
Крім того, хоча промисловий сектор – лідер за рівнем заробітної плати в Китаї, ситуація в інших галузях також показує позитивну динаміку: з 2005 по 2016 рік спостерігалося підвищення погодинного доходу з 1,50 до 3,30 долара.
Водночас позитивний ефект від підвищення рівня зарплат у КНР може бути знівельовано скороченням кількості робочих місць черех їх перехід в інші країни, що розвиваються, які пропонують дешевшу робочу силу.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас