Disney випередив Apple з бездротовою передачею електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Disney випередив Apple з бездротовою передачею електрики

Фондовий ринок
1162
В кінці минулого року Dialog Semiconductors, постачальники Apple, вклали $10 млн в стартап Energous, що займається бездротовими зарядками. Фахівці з Disney Research встигли першими і створили кімнату, в якій може працювати відразу кілька електрозалежних пристроїв.
Технологія називається квазістатичним резонансом в порожнині, вона грунтується на передачі енергії за допомогою однорідного магнітного поля. Ключовою відмінністю від інших бездротових технологій передачі енергії є потужність.
Вчені вбудували в стіни, підлогу і стелю алюмінієві панелі. У центр ж кімнати вони встановили мідний стовп з розривом посередині, в якому були розташовані конденсатори. При подачі напруги на стовп навколо нього виникали стоячі електромагнітні хвилі певної частоти. Одночасно з цим вчені подавали струм тієї ж частоти на алюмінієві пластини. В результаті в кімнаті утворювалося постійне магнітне поле.
Створивши таке поле, отримувати з нього електрику можна за допомогою простої електромагнітної котушки. Потужність установки склала 15 ват, чого вистачило для 10 пристроїв, включаючи вентилятор, лампи і смартфон. Комп’ютерна симуляція показує, що даним методом можна буде досягати потужності 1.9 мегават без шкоди для людини, яка знаходиться в кімнаті, цього вистачить для одночасної зарядки 320 смартфонів.
При цьому, як відзначають вчені, технологія масштабована, а значить, вийде створювати кімнати різної конфігурації, для цього потрібно буде додати певним чином розташовані стовпи. Також вчені сподіваються модернізувати метод, використовуючи струмопровідну фарбу замість пластин в стінах. Про комерційний бік питання Disney поки мовчить.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас