Рада підтримала зміни до законів щодо забезпеченням житлом військовослужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала зміни до законів щодо забезпеченням житлом військовослужбовців

Казна та Політика
527
Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4995 «Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».
За документ проголосував 251 нардеп.
Так, згідно з документом, планують впорядкувати питання забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом визначення порядку, який передбачає розміщення в казармах (на кораблях) згідно із Статутом внутрішньої служби Збройних сил України.
Відповідно до законопроекту, пропонується збереження деяких житлових прав військових, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом запровадження норм, відповідно до яких за тимчасово відсутніми військовими цієї категорії зберігається житлове приміщення понад шість місяців.
Також передбачається створення правових підстав для посилення соціального захисту сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції, шляхом запровадження норми, відповідно до якої забезпечення житлом у разі потреби цієї категорії сімей здійснюється в порядку, що визначається Кабінетом міністрів України.
Нагадаємо, у грудні Кабінет міністрів України розподілив 100 млн гривень на виплату компенсації за житло 240 сім’ям військовослужбовців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас