Найбільший в Китаї контрактний виробник чипів нарощує виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в Китаї контрактний виробник чипів нарощує виробництво

Фондовий ринок
335
Якщо не враховувати компанію Samsung, яка випускає напівпровідники для себе і за контрактом, то на четвертому місці у світовому рейтингу контрактних виробників чіпів впевнено розташувалася китайська компанія Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).
Якщо вдивитися в статистику ще уважніше, то виявиться, що з п’ятірки лідерів в плані нарощування виручки за останні три роки SMIC росла найшвидше (за невеликим винятком у 2016 році). Це зростання дає можливість китайському контрактнику за обсягами виробництва наближатися до тайванської компанії UMC. Дана тенденція збережеться також в 2017 році.
На квартальній конференції керівництво SMIC повідомило, що в поточному році виручка компанії збільшиться ще приблизно на 20%. У 2016 році виручка SMIC досягла рекордного показника в $2,9 млрд. Для порівняння, виручка компанії за 2015 рік склала $2,2 млрд. Завантаження ліній виробника виявилося на найвищому рівні — 97,5%, що говорить про попит на продукцію SMIC в країні і за кордоном. До речі, помітний обсяг надходжень йде завдяки замовленням компанії Qualcomm. Чистий прибуток SMIC в 2016 році зріс на 49% і склав $377 млн. Додамо, квартальна виручка компанії зростає восьмий квартал поспіль.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас