У найбільшого в світі виробника комп'ютерів різко впали заробітки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найбільшого в світі виробника комп'ютерів різко впали заробітки

Фондовий ринок
3697
Найбільший у світі виробник персональних комп’ютерів Lenovo Group Ltd повідомив про 67-процентне зниження чистого прибутку в третьому кварталі фінансового року, який не виправдав очікувань аналітиків через обмежені постачання і поганий макроекономічний клімат.
Прибуток впав до $98 мільйонів за три місяці, що завершилися в грудні, з $300 мільйонів за аналогічний період роком раніше. Опитані Рейтер 14 аналітиків в середньому очікували прибуток на рівні $159,53 мільйона.
Виручка впала на 6 відсотків до $12,2 мільярда, повідомляє Reuters.
На результатах компанії позначилися складності з постачаннями компонентів у тих галузях, де працює Lenovo, а також в макроекономіці і на світових ринках.
Виробники ПК продовжують боротьбу з планшетами та смартфонами, які для багатьох споживачів стали головними пристроями для виходу в інтернет, перебравши на себе функції комп’ютерів. Глобальні поставки ПК падали п’ятий рік поспіль в 2016 році, знизившись на 6,2 відсотка, згідно з даними дослідницької компанії Gartner.
Втім, Lenovo повідомила, що виручка основного ПК-бізнесу зросла на 2 відсотки до $8,6 мільярда, перервавши зниження попередніх семи кварталів. Поставки зросли на 2 відсотки до 15,7 мільйона одиниць завдяки 5-процентному зростанню поставок комерційних ПК.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас