«Нафтогазвидобування» перерахувало в казну 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогазвидобування» перерахувало в казну 5 млрд грн

Фондовий ринок
303
Компанія ПрАТ «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз Рината Ахметова, в 2016 році заплатило в державний і місцеві бюджети 4,9 млрд грн, — передає прес-служба підприємства.
У повідомленні уточнюється, що це на 67% більше показника попереднього року, і таким чином компанія продовжує входити до топ-15 найбільших платників податків України.
За даними ПрАТ, сума сплачених податків збільшилася завдяки зростанню обсягів видобутку природного газу на 25% і реалізації продукції, видобутої в 2015 р.
«Це показовий приклад, який потенціал має український газовидобуток. І що його розвиток важливий не тільки для енергетичної безпеки України. Це також потужний інструмент для наповнення державного бюджету, залучення інвестицій в економіку, створення тисяч робочих місць», – зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.
Втім, за словами топ-менеджера, зараз галузь знижує темпи зростання. «Тому наше спільне завдання з органами влади – знайти рішення, які дозволять подолати негативні тенденції і вивести українське газовидобування на максимально ефективний рівень роботи», — додав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас