Киянам не варто чекати перерахунку нарахувань за тепло – Київенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам не варто чекати перерахунку нарахувань за тепло – Київенерго

Особисті фінанси
1279
Столичним жителям не варто очікувати зниження нарахувань за тепло, спожите у січні, – підстав для масових перерахунків немає.
Про це написав комерційний директор ПАТ “Київенерго” Євген Бушма
Він відзначив, що причиною великих цифр у платіжках за тепло є подорожчання газу.
“Дорогий газ – дороге тепло. У вартості централізованого опалення питома вага газу сягає майже 80%. Але люди сподіваються, що то непорозуміння, потім перерахують. Підстав для масового перерахунку немає”, – написав він.
Бушма відзначив, що у січні, коли кияни отримали платіжки, компанія отримувала сотні звернень на день з проханням перевірити, чи немає помилки у нарахуваннях.
“Нині у нас уже є 50 тисяч клієнтів (приблизно 5% нашої клієнтської бази), які за результатами інспекцій у січні отримають перерахунок вартості опалення за грудень. В основному це будинки-новобудови, де є технічна можливість встановити квартирні лічильники”, – додав Бушма.
Крім того, за його словами, перерахунок можливий там, де неправильно розподілена опалювальна площа між житловими і комерційними приміщення, як у будинку по вулиці Кирилівській, де жителі отримали платіжки по 8 тисяч гривень.
“Але повторюсь, підстав для масового перерахунку немає. На днях кияни отримають платівки за опалення у січні. За нашими підрахунками, середня вартість опалення 1 кв. м у Києві складе 30 гривень. Але це в середньому. Розрахунок 90% вартості тепла, яке споживають столичні будинки, відбувається за показниками будинкових лічильників. І тут багато залежить від стану самої будівлі, її енергоефективності”, – написав Бушма.
При цьому він додав, що “не платити за тепло означає залишитися без тепла”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас