Україна запропонувала МВФ альтернативну пенсійну реформу - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запропонувала МВФ альтернативну пенсійну реформу - ЗМІ

Казна та Політика
2040
Кабінет міністрів прописав в проекті меморандуму України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) свій варіант пенсійної реформи.
Про це пише “Економічна правда”, посилаючись на ще не опублікований проект меморандуму.
Зокрема, за даними видання, МВФ вимагав прийняти до кінця березня 2017 року пенсійну реформу, яка включає збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків на 4 місяці щорічно, починаючи з 1 липня 2017 року, а для жінок і надалі підвищувати вік на шість місяців щорічно після 2021 до тих пір, поки чоловіки і жінки не досягнуть пенсійного віку в 63 роки (2027 – ред.). Також, за пропозицією МВФ, пенсійна реформа повинна передбачати подальше звуження можливостей завчасного виходу на пенсію, зокрема, шляхом переведення працівників галузі освіти та охорони здоров’я на загальний режим виходу на пенсію з 1 липня 2017 року.
При цьому Кабінет міністрів відхилив пропозиції Фонду і запропонував свій варіант пенсійної реформи.
Як зазначає ЗМІ, в проекті меморандуму наголошується, що Верховна Рада ухвалить до кінця квітня 2017 року комплексну пенсійну реформу, що вступить в силу з 1 січня 2018 року.
“Реформа буде передбачати новий набір варіантів виходу на пенсію з більш широким, ніж існуючий, діапазоном пенсійного віку, що передбачає значну можливість вибору, в залежності від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочують громадян до продовження трудової діяльності і більш пізнього виходу на пенсію”, – цитує видання пропозиції уряду.
Також нова реформа, за даними видання, передбачає економію витрат у розмірі не менше 3% ВВП в довгостроковій перспективі (в порівнянні з рівнем витрат в 2016 р році), в тому числі за рахунок збільшення ефективного трудового стажу для виходу на пенсію. Крім того, вона повинна гарантувати, що громадяни України будуть отримувати пенсії, які є співвідносними зі сплаченими ними внесками і адекватними в реальному вимірі.
“Ця загальна система буде застосовуватися до всіх видів зайнятості, за винятком обмеженого переліку небезпечних професій”, – йдеться в документі.
Видання підкреслює, що ці пункти досі залишаються неузгодженими.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас